John Degenkolb wint Milaan - San Remo

De Duitser John Degenkolb (Giant-Alpecin) heeft de wielerklassieker Milaan – San Remo gewonnen na een rit van 293 kilometer. Hij klopte in de spurt van een omvangrijke groep de Noor Alexander Kristoff, de winnaar van vorig jaar, en de Australiër Michael Matthews. Jurgen Roelandts is de eerste Belg op de elfde plaats.

La Primavera werd gekleurd door een ontsnapping van elf renners, met onder meer Serge Pauwels. Zij bleven samen tot aan de Capo Berta, op de top bleven nog vier vluchters over (Pauwels, Julien Berard, Matteo Bono en Stefano Pirazzi). Even verderop koos Bono het hazenpad, op 25 km voor de streep was hij er echter aan voor de moeite en volgde er een hergroepering. Lang duurde die echter niet, want even verderop ontsnapten Daniel Oss en Geraint Thomas. Op de Poggio reed de Brit de Italiaan uit het wiel, op 5 km van de streep was het Greg Van Avermaet die Thomas bijbeende.

Valpartij

 

Bij de afdaling van de Poggio, vlak voor de finish, was er een valpartij met onder meer Philippe Gilbert. Zdenek Stybar, wereldkampioen Kwiatkowski en Ciolek. Het kwam uiteindelijk tot een sprint met zo’n 25 renners, waarin de 26-jarige Degenkolb zich de snelste toonde.