Sterke zege van Van Avermaet in Tirreno

Greg Van Avermaet (BMC) heeft zijn zorgen over de ‘ozonzaak’ vandaag volledig van zich af kunnen schudden, met een overwinning in de derde rit van de Tirreno-Adriatico. De 29-jarige Oost-Vlaming was in een massaspurt net sneller dan de Slovaak Peter Sagan en de Tsjech Zdenek Stybar. Om het allemaal nog mooier te maken: Van Avermaet wordt ook de nieuwe leider in de stand.

De spurt kwam er nadat Nicola Boem en Chad Haga, de twee overblijvers van de vlucht van de dag, op 18 km voor de streep gegrepen werden door het peloton. Daarin waren de bloemen voor een sterke Van Avermaet, die nota bene net vandaag normaal gezien had moeten verschijnen voor de disciplinaire commissie van de Belgische Wielerbond omdat hij genoemd werd in de zaak rond 'ozondokter' Chris Mertens. Dat verhoor werd uiteindelijk verplaatst naar 16 april.

In de stand neemt Van Avermaet dankzij de bonificaties ook de blauwe leiderstrui van de Italiaan Adriano Malori (Movistar) over. De BMC-renner, eerder deze Tirreno al derde in de eerste etappe, heeft twee seconden voorsprong op Sagan en acht op Malori. Zaterdag moeten de renners over 226 km van Indicatore (Arezzo) naar Castelraimondo, de Koers tussen de Twee Zeeën eindigt dinsdag.