Boonen na diagnose: "Ja, niet goed, hé"

Tom Boonen heeft bij zijn val van gisteren in de eerste etappe van Parijs-Nice niet alleen een schouderverrekking, maar ook een breukje in zijn linkerelleboog opgelopen. Dat heeft Yvan Van Mol, de ploegdokter van Etixx-Quick.Step dinsdag aan France Télévisions.

Gisteren al raakte bekend dat Boonen door zijn blessure zo een drie tot zes weken zou moeten herstellen en dat hij daardoor de voorjaarsklassiekers mist. Vandaag trok de 34-jarige ex-wereldkampioen naar het ziekenhuis van Herentals voor bijkomend onderzoek. Morgen volgt een operatie aan de gehavende schouder.

Boonen verklaarde aan VTM NIEUWS-journaliste Greet Henderix dat hij veel pijn heeft, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Op de website publiceerde de ploeg een communiqué. 

Communiqué Tom Boonen letterlijk:

"Ik ben erg ontgoocheld. Voor de derde keer op rij gebeurt er iets ongelukkigs dat de klassiekers in gevaar brengt. Elke keer door andere omstandigheden. Het was een stomme crash met grote gevolgen in Parijs-Nice gisteren. We reden met vier ploegmaats achteraan en hadden net onze jasjes naar de auto gebracht. Net als andere renners in het peloton hadden we een laatste sanitaire stop gehouden voordat we weer naar voren zouden trekken. Dat was het plan."

"De rit was heel gemakkelijk, met lange wegen, en niemand was zenuwachtig. Maar plots was er een oponthoud, ik moest een remmanoeuvre doen. Dan kan je niet sturen zoals normaal. Ik raakte het wiel van mijn ploegmaat Nikolas Maes en viel. In twee seconden tijd realiseerde ik mij dat mijn klassiek seizoen voorbij was. Ik had het mij anders voorgesteld en was er klaar voor. Maar ik kan niet veranderen wat er gebeurd is en ik zal het moeten accepteren."