Goud en record voor Belgen in Praag

De Belgische aflossingsploeg heeft goud gepakt op de 4x400 meter op het EK Atletiek in Praag. De ‘Belgian Tornados’s, met de broertjes Borlée en Julien Watrin finishten in 3:02.87, goed voor een Europees record. Het zilver was voor Polen, Tsjechië pakte het brons.

De tactiek van vader en coach Jacques Borlée klopte helemaal. Julien Watrin mocht als eerste van start gaan. Hij hield knap stand op de tweede plaats en lanceerde zo Dylan Borlée, die de jacht op de Poolse leiders kon inzetten. Dylan en even later ook Jonathan kregen de kloof niet helemaal dicht, maar Kevin Borlée deed dat wel. Hij vertrok als een speer en stak in de laatste rechte lijn de Pool alsnog voorbij.

In 2011 wonnen de Belgen nog brons op het EK indoor. Twee jaar geleden in het Zweedse Göteborg vielen ze net naast het podium. Voor België was het al de derde medaille op dit EK. Eerder zorgen Dylan Borlée (400m) en Nafi Thiam (vijfkamp) al voor twee zilveren medailles. Dat levert ons land een zevende plaats in de medaillestand op.