Thiam komt naar Memorial Van Damme

Kersvers vice-Europees indoorkampioene vijfkamp Nafi Thiam komt op de Memorial van Damme van 11 september in het hoogspringen in actie. Dat hebben de organisatoren laten weten in een persbericht.

"Op de AG Insurance Memorial Van Damme staat dit jaar het hoogspringen bij de vrouwen op het programma. De perfecte gelegenheid dus om meerkampster Nafi op één van haar lievelingsonderdelen te laten strijden met de toppers uit de discipline. Ze zal -net als de overige atleten- wellicht over haar vorm beschikken van het WK, dat net voor de Memorial plaatsvindt", klinkt het. Dat WK wordt van 22 tot 30 augustus in het Chinese Peking gehouden.

De 20-jarige Thiam, de Belgische Sportvrouw van het Jaar, veroverde gisteren in de Tsjechische hoofdstad zilver op de vijfkamp. Ze sprokkelde 4.696 punten (een nieuw persoonlijk record) en moest daarmee enkel de Britse Katarina Johnson-Thompson (5.000 ptn) laten voorgaan.

De Memorial, de slotmanche van de Diamond League, staat dit jaar op 11 september in het Koning Boudewijnstadion geprogrammeerd. In oktober al, tijdens de Algemene Vergadering van de IAAF Diamond League, werden de disciplines toegewezen die elke meeting moet programmeren in 2015. De Memorial krijgt bij de mannen onder meer de Diamond Race finale van de 100m en het polsstokspringen, bij de vrouwen staan onder andere de 200m en het hoogspringen op het menu. Als extra disciplines worden de 200 én 400m voor mannen aan het programma toegevoegd, en allicht ook de 10 km.