Ronde voor amateurs al volzet

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is al volledig volzet. Meer dan een maand voor de echte Ronde kan niemand zich nog inschrijven. Dat is twee weken vroeger dan andere jaren.

Dit jaar zal de Ronde doorgaan op zondag 5 april. Tijdens de Ronde van Vlaanderen Cyclo op zaterdag 4 april krijgen wielerliefhebbers de kans zichzelf te testen op het parcours van 'Vlaanderens Mooiste'. Men kan kiezen uit drie afstanden: de volledige 239 km met start in Brugge zoals de profs (die een dag later in actie komen), 127 km of 71 km, beide met start in Oudenaarde waar iedereen ook toekomt. 4.650 deelnemers starten op de 239 km, 8.877 komen voor de 127 km en 2.473 doen de 71 km.

Zoals altijd kunnen de amateurs de dag ervoor het parcours al uittesten. Ook dit jaar zijn er weer 16.000 deelnemers. "De invoering van een limiet tot 16.000 fietsers is er gekomen na overleg tussen de lokale overheden en de organisatie", zegt organisator Christophe Impens van Golazo sports. "De beperking van het aantal deelnemers moet de maximale veiligheid voor zowel de deelnemers als de andere weggebruikers kunnen garanderen, het comfort van de deelnemers verhogen en de overlast voor omwonenden binnen de perken houden."

Meer dan 40 nationaliteiten zullen op 4 april aan de start staan. Exact de helft van de deelnemers komt uit het buitenland, met op kop Nederland (3.227 starters) en Groot-Brittannië (2.047). Er zijn ook deelnemers uit exotische landen zoals Hong Kong, Brazilië, Venezuela en Indië.