Boeckmans klopt Meersman in Le Samyn

Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) heeft de GP Le Samyn gewonnen. In een groepsspurt haalde hij het voor Gianni Meersman en Christophe Laporte. Het is de tweede overwinning van het seizoen voor Boeckmans. De GP Le Samyn is de Waalse openingskoers.

Thomas De Gendt reed tijdens deze 47e GP Le Samyn voor het eerst sinds lang nog eens in beeld. Samen met Ludwig De Winter en Gatis Smukulis tekende de renner van Lotto-Soudal voor de vlucht van de dag. Op 60 kilometer van de meet probeerde hij het nog een tijdlang alleen, maar tegen een jagend peloton was hij er 21 kilometer voor de meet aan voor de moeite.

In dat peloton nam Etixx-QuickStep samen met Trek de hele dag het heft in handen. Op vijf kilometer van de meet, op de laatste kasseien van de dag, was het opnieuw de ploeg van Patrick Lefevere die voor de schifting zorgde. Net als in de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne ging Etixx met een overgewicht de finale in.

Na de kasseien reden acht renners naar de meet. Daarbij vier renners van Etixx-QuickStep, waaronder Gianni Meersman, twee man van Lotto-Soudal, waaronder Kris Boeckmans, en twee renners van Cofidis. Het kwam tot een prangende sprint waarin Kris Boeckmans zich uiteindelijk de snelste toonde, voor Meersman en Laporte.