Bart Wellens stopt met veldrijden

Veldrijder Bart Wellens hangt zijn fiets aan de haak. Dat heeft hij aangekondigd op een persconferentie. De 36-jarige Wellens speelt al een tijdje geen rol meer in de top van het Belgische veldrijden. 

Wellens werd twee keer wereldkampioen, in 2003 en 2004. Hij reed ook twee jaar rond in de Belgische driekleur, na overwinningen in 2004 en 2007. Voorts heeft hij ook de Wereldbeker (2003), de Superprestige (2004) en de GvA Trofee (2004) op zijn palmares staan.

Bijna-doodervaring

In januari 2012 werd het Belgische veldrijden nog opgeschrikt toen Wellens met heel hoge koorts, hartproblemen en falende nieren werd opgenomen in het ziekenhuis. Wellens ontsnapte aan de dood, maar zijn carrière leek voorbij toen doping als oorzaak werd genoemd. Later bleek een ontstoken tandwortel aan de basis te liggen.

Naar achtergrond

De laatste jaren gaat het Wellens een pak minder voor de wind. Hij haalde geen noemenswaardige prestaties meer en bleef op de achtergrond. Onlangs kwam hij samen met ploegmaat Tom Meeusen nog in opspraak in de zaak rond ozondokter Chris Mertens.