Belgian Bullets zevende op WK

Elfje Willemsen en remster Sophie Vercruyssen zijn op een gedeelde zevende plaats geëindigd op het Wk bobslee in het Duitse Winterberg. Dat is een ietwat teleurstellend resultaat aangezien de Belgian Bullets voor een podiumplaats gingen.

De Belgian Bullets stonden na afloop van de eerste twee afdalingen op de vijfde plaats in hun thuisbasis. Vandaag zakten ze na de derde afdaling naar de zevende plaats, waardoor ze hun medailleambities mochten opbergen. Ook de vierde en laatste run bracht geen verbetering. Met een totaaltijd van 3:48.62 strandden ze op meer dan twee seconden van de Amerikaanse winnares Elana Meyers Taylor (3:46.47).

De bobsleebond besliste pas een dag voor het WK om Vercruyssen boven Annelies Holthof te verkiezen als remster voor de Belgian Bullets. In een push-off bleek Vercruyssen sneller dan Holthof, die het hele seizoen met Willemsen in de bobslee had gezeten.

Holthof pakte donderdag haar koffers en vertrok meteen uit Winterberg. Samen met Willemsen had ze nochtans een knap seizoen achter de rug, met twee keer zilver op Wereldbekerwedstrijden als uitschieters. Het leverde hen uiteindelijk een vierde plaats op in de eindstand. Op het EK in het Franse La Plagne grepen ze met een vierde plaats maar net naast de medailles.

Foto: archief