Geen zieke Roelandts in openingsweekend

Lotto-Soudal zal het tijdens het openingsweekend zonder kopman Jürgen Roelandts moeten doen. De voormalige Belgische kampioen keerde woensdagavond na de verkenning huiswaarts en kreeg daar een griepaanval. Hij mag meteen een kruis maken over zijn deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad van zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne van zondag.

Griep

 "Alles was, tot gisterennamiddag, perfect verlopen. Wij hadden er een goede verkenning opzitten. Daarna was er de persconferentie en keerde ik huiswaarts. Ik kon deze nacht de slaap echter niet vatten en maakte plots koorts. Meteen wist ik dat de griep had toegeslagen", zegt Roelandts.

"Ontgoocheld"

"Ik stak de hele donderdagvoormiddag in mijn bed. Deze middag heb ik wat rondgewandeld, maar ik voel me allesbehalve lekker. In zo'n geval moet je uitzieken. De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne staan echter voor de deur. Ik mag meteen een kruis maken over het Belgische openingsweekend. Ik keek er zo naar uit maar het heeft niet mogen zijn. Mijn hele voorbereidingsprogramma werd immers aangepast net in functie van die wedstrijden. Ik ben echter te zwak en te ziek om te starten. Natuurlijk is de ontgoocheling groot. Ik had me tot doel gesteld een goede prestatie neer te zetten in Gent, maar ziekte heeft er nu anders over geoordeeld. Wellicht zal Tirreno-Adriatico (11-17 maart) mijn eerstkomende wedstrijd worden".

Greipel

Nog slecht nieuws voor de Belgische formatie, want de Duitser André Greipel sukkelt met keelpijn en is onzeker voor Kuurne, terwijl teammanager Marc Sergeant geveld is door maagklachten.