Van Aert imponeert in de Sluitingsprijs

Wout Van Aert heeft in het veldrijden op indrukwekkende wijze de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Hij haalde het afgescheiden voor Kevin Pauwels, die de sprint om de tweede plek won van Laurens Sweeck.

Het was nochtans Tom Meeusen die het beste vertrok, maar echter geen afstand kon nemen. Een grote groep bleef bijeen in de eerste twee ronden en ook in de derde ronde bleef het pak nog bij elkaar. Pas na een valpartij kregen we wat animo.

Van Aert kreeg materiaalpech en was op achtervolgen aangewezen. Hij dichtte snel de kloof en in de vierde ronde kregen we een kopgroep van zes renners waar vooral Laurens Sweeck zich zeer bedrijvig toonde. Sweeck probeerde zich van zijn metgezellen te ontdoen en reed met Baestaens en Van der Haar even weg van de rest, maar de anderen keerden terug.

Uiteindelijk vond Van Aert het welletjes en reed hij halfweg koers weg. Hij overklaste de rest en nam vrij snel een halve minuut voorsprong. Aan de meet stak hij zijn fiets de lucht in. Wereldkampioen Van der Poel kwam er niet aan te pas. Sven Nys moest opgeven.