Van Aert de sterkste in Kleicross Lebbeke

De 20-jarige Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) heeft de elfde editie van de Kleicross in het Oost-Vlaamse Lebbeke gewonnen. De vicewereldkampioen haalde het na een solo. Michael Vanthourenhout werd tweede voor Laurens Sweeck.

Het vijftal Laurens Sweeck, Toon Aerts, Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout en Belgisch kampioen Klaas Vantornout liet vanaf de eerste ronde de rest in de steek. In de derde ronde kreeg Sweeck het even lastig en moest hij zijn metgezellen laten rijden. Sweeck vocht evenwel terug, zodat we in de vierde ronde opnieuw vijf leiders kregen. Daarachter volgden Gianni Vermeersch en Jens Vandekinderen. Zij zouden echter nooit aansluiting vinden met de vluchters.

De snelheid voorin werd verder opgevoerd. Aerts kon het hoge tempo niet meer volgen en diende te lossen. Op anderhalve ronde van het einde trok Van Aert fors door. Vanthourenhout kon nog even standhouden, maar moest er uiteindelijk ook onherroepelijk af. Van Aert bouwde zijn voorsprong uit en haalde het dan ook afgescheiden voor Vanthourenhout, die op zijn beurt Sweeck had afgeschud. Vantornout werd vierde en Aerts eigende zich de vijfde plaats toe. Sven Nys zegde in laatste instantie af voor de Kleicross.