Geen stunt voor Liebens en Wickmayer

De Diamond Games zitten erop voor Klaartje Liebens (WTA-327). De 20-jarige kwalificatiespeelster was in haar eerste wedstrijd van de hoofdtabel niet opgewassen tegen de Duitse Mona Barthel (WTA-42). Na 52 minuten stond er 6-2 en 6-0 op het scorebord in het Antwerpse Sportpaleis. Ook Yanina Wickmayer ging kansloos onderuit. 

Voor Liebens was het de allereerste wedstrijd in een WTA-toernooi. Ze begon er goed aan, met winst in het eerste game, maar verloor dan vijf spelletjes op rij. In de tweede set kwam ze er helemaal niet meer aan te pas. Barthel mag in de achtste finales van het met 731.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi het hardcourt op voor een duel tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-7). Die was als eerste reekshoofd vrij in de eerste ronde.

"Ik was fysiek en mentaal uitgeput", verklaarde de 20-jarige Liebens. "Na drie kwalificatieduels was dit de wedstrijd te veel. Nu ga ik rusten tot volgende week maandag. Ik heb gemerkt dat op dit niveau het spel niet veel sneller is, maar wel veel nauwkeuriger. De bal scheert elke keer de lijn. Ondanks het verlies kan ik niet anders dan tevreden zijn. Toen ik in voor het eerst in deze grote zaal mocht spelen, heb ik eens goed rond me heen gekeken. Het kon immers zo voorbij zijn, maar het heeft toch vier wedstrijden geduurd."

Wickmayer kansloos

Ook Yanina Wickmayer (WTA-66) moest meteen haar koffers pakken. Ze verloor na 1 uur en 13 minuten met tweemaal 6-2 van de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova (WTA-23).

Wickmayer, pas hersteld van een scheenbeenblessure, kon in de eerste set tot 2-2 gelijke tred houden, maar verloor dan zes spelletjes op rij en stond zo meteen 2-0 achter in set twee. Ze kon het verschil nog tot 3-2 herleiden. Het leek ook nog 3-3 te gaan worden, maar Zahlavova Strycova redde twee breakballen om dat te voorkomen en stoomde meteen naar 6-2 door.

Voor Wickmayer was het de vierde nederlaag van het seizoen. Ook in Auckland en Sydney sneuvelde ze al in de eerste ronde. Op de Australian Open schopte ze het met drie zeges wel tot de achtste finales.