Nys antwoordt gevat op kritiek Liboton

Er is wrevel tussen voormalig wielrenner Roland Liboton en Sven Nys. Liboton had in Het Nieuwsblad zijn frustraties geuit over de prestaties van de Belgische veldrijden op het WK in Tabor en ontketende zo een heisa. Nys heeft Liboton met een gevatte tweet van antwoord gediend.

Liboton zei in Het Nieuwsblad dat hij “gedegouteerd” was. “We hebben ongelofelijke talenten. Maar we hebben het verknoeid. Allemaal hebben ze geblunderd”, zei hij. Hij verwijst onder meer naar de verkeerde fietskeuze van Wout van Aert en de foute bandenkeuze van Eli Iserbyt.

Liboton was ook niet te spreken over het discotheekbezoek van enkele renners na het WK. “Ik noem geen namen, maar het waren profs. Geen platte prijs hadden ze gereden. Allemaal gefaald. En dan staan ze daar te dansen in hun bloot bovenlijf, precies vrouwen rond een paal. Degoutant gewoon. Als wij een WK niet wonnen, zaten we te wenen op onze kamer.” “Waarom doen wij de moeite om te gaan kijken”, vraagt Liboton zich nog af. “Ze zijn het gewoon niet waard.”