Cant pakt zilver op WK veldrijden

Sanne Cant heeft net naast het goud gegrepen op het WK veldrijden in Tabor. Ze moest de Franse Ferrand-Prévot voorlaten in de sprint, na een spannende slotronde. De Nederlandse Marianne Vos werd derde. Daarmee haalt België een tweede medaille, na het zilver van Eli Iserbyt bij de junioren. 

Europees en Belgisch kampioene Sanne Cant, die ook al de eindzege in de Wereldbeker op zak heeft, ging als eerste veldrijdster de laatste ronde in, waarin ze een duel uitvocht met Ferrand-Prévot. De Française realiseerde een kloofje in het slot. Cant kwam nog in de buurt van Ferrand-Prévot, maar had onvoldoende kracht om alsnog als eerste over de meet te komen.

Eerder stond Cant al één keer op een WK-podium: in 2012 in Koksijde behaalde ze de bronzen medaille. Zevenvoudig wereldkampioene Vos moest tevreden zijn met de derde plaats, op 15 seconden van Ferrand-Prévot. De Britse Nikki Harris werd vierde. De Tsjechische Kate Nash vervolledigde de top vijf. Ellen Van Loy finishte als achtste op 1:35, Loes Sels eindigde als 18e op 3:08.