Dopingzaak houdt Meeusen van WK

Bondscoach Rudy De Bie heeft Tom Meeusen (Telenet-Fidea) niet geselecteerd voor het WK veldrijden in het kader van een dopingzaak. Wout Van Aert, Kevin Pauwels, Sven Nys, Gianni Vermeersch, Rob Peeters en Klaas Vantornout gaan wel naar het Tsjechische Tabor. Het WK veldrijden gaat door op 1 februari.

Tom Meeusen zit verwikkeld in dopingzaak. Meeusen volgde ozontherapie bij de Rotselaarse dokter Chris Mertens. Het gerecht voert een onderzoek naar alle patiënten van dokter Mertens. “Strikt genomen is zo’n therapie geen doping op zich. Maar ze wordt wel vaak gebruikt in combinatie met andere middelen die wel verboden zijn.”

De dokter is doorverwezen naar de correctionele rechtbank, de sporters kunnen correctioneel niet gestraft worden. Meeusen heeft altijd zijn onschuld uitgeschreeuwd. Hoewel hij niet beschuldigd is van dopinggebruik, heeft de zaak nu wel verregaande sportieve gevolgen voor Meeusen. Omdat zijn naam wordt genoemd in een lopend dopingonderzoek, moet de renner volgens de UCI-reglementering thuis blijven. 

Meeusen heeft intussen gereageerd op Twitter: