Zware loting voor Belgen in Australië

Met de Australian Open gaat maandag het eerste grandslamtoernooi van 2015 van start. De Belgische vrouwen hebben het niet zo getroffen met de loting.

Alison Van Uytvanck (WTA-106) heeft de hoofdvogel afgeschoten. Zij mag het in de eerste rond opnemen tegen de nummer één Serena Williams. Zij gaat op zoek naar haar negentiende grandslamtitel. Ook de andere vrouwen hebben een zware loting. Kirsten Flipkens (WTA-50) speelt tegen het Slovaakse elfde reekshoofd Dominika Cibulkova. Yanina Wickmayer (WTA-79) komt uit tegen het Russische reekshoofd Anastasia Pavljoetsjenkova (WTA-33) en An-Sophie Mestach (WTA-102) tegen het tiende Russische reekshoofd Jekatarina Makarova.

Mannen

Op de hoofdtabel bij de mannen vinden we voorlopig David Goffin (ATP-22) als enige Belg terug. Hij heeft wat meer geluk met de loting en komt uit tegen een kwalificatiespeler. Drie landgenoten moeten nog eerst de derde ronde in het kwalificatietoernooi overleven, vooraleer ze op hoofdtabel komen. Dat zijn Ruben Bemelmans, Steve Darcis en Maxime Authom.