Flipkens doet toch mee aan Fed Cup

Kapitein Ann Devries kan rekenen op Kirsten Flipkens (WTA 50) wanneer België het in de Euro-Afrikaanse zone van de Fed Cup tennis in Boedapest van 4 tot 7 februari opneemt tegen Kroatië, Israël en Letland. Dat bevestigde de Belgische nummer 1 op Twitter.

Voor België werden eerder al Yanina Wickmayer (WTA 79), An-Sophie Mestach (WTA 102), Alison van Uytvanck (WTA 106) en Ysaline Bonaventure (WTA 194) geselecteerd door kapitein Devries. Flipkens, die maandag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Hobart verrassend verloor van de Oekraïense qualifier Kateryna Kozlova (WTA 138), twijfelde nog of ze in februari zou aantreden in de Fed Cup. Vandaag verklaarde de Kempense zich dan toch bereid naar Boedapest af te zakken.

België werd ondergebracht in groep D. In de Hongaarse hoofdstad zullen onze landgenotes proberen de promotie naar de barrages van Wereldgroep II af te dwingen. De vier groepswinnaars spelen barrageduels om twee tickets voor de play-offs voor Wereldgroep II. Wint België zijn poule, dan speelt het tegen de winnaar van groep A (Servië, Hongarije, Oostenrijk). De vier landen die op de laatste plaats eindigen in hun groep, spelen onderlinge duels om te bepalen welke twee landen er naar groep 2 van de Europees-Afrikaanse zone degraderen.