Vantornout Belgisch kampioen veldrijden

Niet topfavoriet Wout Van Aert, wel Klaas Vantornout is de nieuwe Belgische kampioen veldrijden. Hij haalde het in de modder van Erpe-Mere voor Tom Meeusen. Wout Van Aert werd derde. Sven Nys en Kevin Pauwels maken de top vijf compleet. Voor Vantornout is het de tweede Belgische titel in zijn profcarrière. In 2013 pakte hij aan het Zilvermeer in Mol al eens de Belgische titel.

Op een loodzwaar parcours trok Wout Van Aert al snel alleen op avontuur. Sven Nys, de voorbije weken op de sukkel, knokte zich tot bij de topfavoriet. De wereldkampioen bij de beloften kende materiaalpech en zag hoe Nys van hem wegreed. De titelverdediger kreeg het gezelschap van Klaas Vantornout, genezen van een zware verkoudheid. Maar Vantornout en Nys bleven niet uit de klauwen van de achtervolgers. Van Aert en zijn ploegmaat Rob Peeters, en later ook Tom Meeusen en Kevin Pauwels voegden zich bij het leidersduo. Met twee ronden voor de boeg waren er nog zes veldrijders in de running voor de titel. Ook de laatste ronde werd met zes ingegaan.

Koploper Vantornout moest voet aan de grond zetten, maar legde zijn fiets voor Peeters en Van Aert, waarna de West-Vlaming de forcing voerde. De achtervolgende Meeusen kwam tekort en finishte als tweede. Van Aert werd derde, voor negenvoudig Belgisch kampioen Nys en Pauwels.