Wiggins richt eigen wielerploeg op

De Britse oud-Tourwinnaar Bradley Wiggins gaat een eigen wielerploeg oprichten onder de naam WIGGINS. Dat heeft hij laten weten aan Sky News. De olympische wegrit in Rio de Janeiro in 2016 is zijn hoofddoel. Daar wil Wiggins zijn carrière in schoonheid afsluiten. Hij zal dan 36 zijn.  

Momenteel rijdt Wiggins nog voor Team Sky. In mei stapt hij over naar WIGGINS, een team dat ook gesponsord zal worden door Sky. De kans dat we Wiggins in de grote wielerrondes aan het werk zullen zien is klein, want zijn team zal hoofdzakelijk aan Britse wielerwedstrijden deelnemen. Zijn ploegmaats zijn allemaal relatief onbekend: Steven Burke, Mark Christian, Jon Dibben, Owain Doull, Iain Paton, Daniel Patten, Andy Tennant en Michael Thompson.

Werelduurrecord

In juni wil Wiggins ook het werelduurrecord verscherpen. Dat staat momenteel op naam van de Oostenrijker Matthias Brandle. Hij reed in oktober 51,852 kilometer. Als alles goed gaat rijdt Wiggins dit voorjaar ook nog Parijs-Roubaix, een van zijn laatste wedstrijden bij Team Sky.