Poolse motorrijder sterft in Dakar

De Poolse motorrijder Michal Hernik (KTM) is dinsdag tijdens de derde etappe in de Dakarrally om het leven gekomen. Dat meldt de organisatie. Hernik was 39 jaar oud. Hij verongelukte nabij de Argentijnse stad Cuesta de Miranda, na 206 van de 220 af te leggen kilometer tussen San Juan en Chilecito. Meer details zijn niet bekend.

Hernik debuteerde in de Dakar en was 84e in de stand. Hij reed met startnummer 82 voor het team Farma Prom en zou eind deze maand 40 jaar worden.

Al 66 doden

Sinds de Dakar in 2009 in Zuid-Amerika plaatsvindt vielen er vijf doden te betreuren. Sind de eerste editie van de rally in 1979 lieten in totaal 24 deelnemers het leven. In de editie van vorig jaar werd de Belgische motorrijder Eric Palante het 23e slachtoffer van de monsterrally. De 50-jarige Belg werd op 10 januari 2014 levenloos aangetroffen op het traject van de vijfde etappe van Chilecito naar San Miguel de Tucuma. De Dakar eiste ook al slachtoffers bij volgers, toeschouwers en organisatoren. Dat brengt het dodental op 66.