Wickmayer start 2015 met nederlaag

Yanina Wickmayer (WTA 74) heeft weinig plezier beleefd aan haar allereerste partij van 2015. De Belgische nummer twee werd meteen uitgeschakeld op het WTA-tennistoernooi van het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/250.000 dollar).

'Wicky' moest in de eerste ronde van de ASB Classic buigen voor wildcardspeelster Taylor Townsend (WTA 103), tegen wie ze nooit eerder speelde. De 18-jarige Amerikaanse haalde het na 2u05 met 7-5, 3-6 en 6-0, in de eerste set liet Wickmayer bij een 5-4 voorsprong een setpunt onbenut.

Ook vorig jaar strandde Wickmayer in de eerste ronde in Auckland, het toernooi dat ze in 2010 won en waar ze in 2011 en 2013 verliezend finaliste was. De 25-jarige Wickmayer heeft een minder jaar achter de rug. Door de ziekte van Lyme stapelde ze de mindere prestaties op en zakte ze ook een pak plaatsen op de WTA-ranking. Door haar nederlaag tegen Townsend mist ze een tweederondepartij tegen het Deense topreekshoofd Caroline Wozniacki (WTA 8). Die moet in haar openingsduel dan wel voorbij de Israëlische Julia Glushko (WTA 154).

Naast Wickmayer werden gisteren ook An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck al uitgeschakeld, zij gingen eruit in de tweede kwalificatieronde. Morgen komt Kirsten Flipkens (WTA 49) nog in actie in Nieuw-Zeeland. 'Flipper' moet in de eerste ronde de baan op tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA 71). In de onderlinge confrontaties staat de Kempense, vorig jaar nog halvefinaliste in Auckland, met 2-0 in het krijt.

Wickmayer zocht na haar verloren partij wel meteen de trainingsbaan op. Volgende week komt de tennisster in actie op het toernooi van Sydney, daarna trekt ze naar de Australian Open.