Steven Gerrard gaat weg bij Liverpool

Steven Gerrard, de kapitein van Liverpool, verlaat de club op het eind van het seizoen. Dat hebben de Reds officieel bevestigd. Het contract van de ploegmaat van Rode Duivel Simon Mignolet loopt eind dit seizoen af en Gerrard heeft besloten om dat niet te verlengen. Verwacht wordt dat hij volgend seizoen in de Amerikaanse MLS-competitie aan de slag gaat.

De 34-jarige 'Stevie G' is een waar clubicoon van Liverpool en speelt al sinds zijn negende op Anfield Road. In november 1998 maakte hij er zijn debuut in de A-ploeg, donderdag was hij in het competitieduel tegen Leicester City (2-2) nog goed voor twee doelpunten. Na de partij gonsde het al van de geruchten dat Gerrard het op het eind van het seizoen voor bekeken zou houden bij Liverpool, vrijdagmorgen volgde de officiële bevestiging. "Liverpool kan bevestigen dat Steven Gerrard de club op het eind van het seizoen verlaat", klonk het op het Twitter-account van de Premier League-club.

 

Met Liverpool won Gerrard tien prijzen. Zijn grootste succes boekte hij in 2005, toen hij de Champions League won na een zege na strafschoppen in een heroïsche finale tegen AC Milan (3-3 na reguliere speeltijd). De middenvelder pakte ook onder meer een Uefa Cup en twee eindzeges in de FA Cup, alleen een Engelse landstitel ontbreekt op zijn palmares. Na het WK in Brazilië zette hij na 114 interlands een punt achter zijn carrière als Engels international.