Van der Poel wint de Scheldecross

Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) heeft zaterdag op Linkeroever op en rond het Strand van Sint-Anneke de Scheldecross gewonnen, een veldrit van de Soudal Classics. De 19-jarige Nederlander haalde het na een solo die hij opzette net voor halfkoers van Laurens Sweeck en Tom Meeusen. Rob Peeters werd vierde en Philipp Walsleben finishte als vijfde.

Het was het viertal van der Poel, Meeusen, David van der Poel en Laurens Sweeck die in de eerste ronde van de Scheldecross een kleine kloof sloegen op de rest. Laatstgenoemde vond dat het tempo nog iets te traag was en ging versnellen. Hij kreeg Meeusen, Rob Peeters, David van der Poel, Mathieu van der Poel en Corne van Kessel in de tegenreactie.

Nog voor halfkoers kregen we met Laurens Sweeck en Mathieu Van der Poel twee leiders. Halfkoers trok Mathieu Van der Poel alleen in de aanval. Sweeck probeerde van dan af zijn tweede plaats te consolideren. Met nog twee ronden te rijden volgde hij op 0:21 van de leider.

Van Kessel voerde op 0:49 het viertal met Peeters, Meeusen en David Van der Poel aan. Mathieu Van der Poel kwam nooit meer in de problemen en rondde zo zijn solo knap af. Enkel de strijd om de derde plaats zorgde nog voor enige spanning en daarin haalde Meeusen zijn gram voor Peeters en Walsleben.