Van den Broeck rijdt geen Tour in 2015

Jurgen Van den Broeck zal in 2015 niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Dat heeft hij zelf bevestigd aan VTM NIEUWS vanop het trainingskamp van Lotto-Belisol in het Spaanse Benicassim. In plaats van de Tour de France zal hij zich focussen op kleinere rittenkoersen en de Giro of de Vuelta.

Van den Broeck stemde de afgelopen jaren zijn seizoen steeds volledig af op de Ronde van Frankrijk, maar dat bracht hem slechts wisselend succes. In 2010 werd hij (na de schorsing van Contador en Mensjov) derde en in 2012 vierde. Maar in 2011 en 2013 moest hij telkens opgeven na een zware valpartij.

Afgelopen zomer werd de Ronde van Frankrijk opnieuw een teleurstelling. Ondanks een goede voorbereiding met een derde plaats in de Dauphiné, liep het in de Tour nooit zoals het moest. Uiteindelijk werd Van den Broeck pas dertiende in Parijs.

Genoeg voor de ploegleiding van Lotto-Belisol om een nieuwe Tourdeelname van hun Belgische kopman in vraag te stellen. Uiteindelijk beslisten Lotto-Belisol en Van den Broeck samen om de Tour in 2015 links te laten liggen. Hij zal zich komend seizoen focussen op kleinere rittenkoersen en de Giro en/of de Vuelta.