Albert dacht nog lang aan comeback

Het is zeker, Niels Albert zal nooit meer veldrijden. Tot vorige week overwoog hij nog een comeback, maar na een gesprek met een kindercardioloog heeft hij die plannen moeten opbergen. Dat schrijft hij zelf in een column in Het Laatste Nieuws.

De gewezen wereldkampioen kondigde in mei zijn afscheid aan nadat bij een routinecontrole hartritmestoornissen werden vastgesteld. Nu pas, zeven maanden later, zegt hij te begrijpen hoe ernstig zijn hartprobleem is.

"Mensentaal"

“Dat ik dat uitgerekend van een kindercardioloog moet horen, klinkt misschien raar. Maar hij was de eerste die me in mensentaal kon uitleggen wat mijn probleem echt inhield.”

"Waakvlammetje was weer aangewakkerd"

Albert schrijft dat hij nu pas echt kan beginnen aan zijn verwerkingsproces. “Ik dacht dat ik daarin al een eind ver was, maar met de start van het nieuwe veldritseizoen werd het waakvlammetje plots weer aangewakkerd. Hoe meer ik nadacht, hoe groter de drang naar een comeback.”

"Zoals ons mama zei..."

“Maar nu zet ik er definitief een punt achter. Zoals ook ons mama me achteraf vertelde: ‘Laat het nu Niels, zoek de rust die je nodig hebt.’ Nog meer dan voorheen kan ik mijn werk als ploegleider bij Vastgoedservice – Golden Palace voortzetten. En zal ik me op mijn fietsenzaak storten. Volgende week gaat de laatste rechte lijn richting de opening van de winkel in. Gedaan met piekeren. Eindelijk rust in mijn hoofd…”

Bekijk ook: