F1-team Ferrari betrapt op spioneren

De Formule 1-wereld staat op zijn kop na een frappant spionage-incident. Een medewerkster van Ferrari is betrapt terwijl ze met een hittecamera de bolide van Mercedes aan het bestuderen was. Dat ze betrapt werd is niet te verwonderen, als je ziet hoe op opzichtig ze te werk ging.

Om te beginnen droeg ze een rode overall van Ferrari, die erg opvalt tussen de grijze outfits van de Mercedesconstructeurs. Bovendien deed ze geen enkele moeite om zich te verstoppen. De vrouw klom gewoon op de viptribune vlak boven de renstal van Mercedes en begon er te filmen. Het duurde dan ook niet lang voor de mensen van Mercedes haar in het oog kregen. Een fotograaf die toevallig in de buurt was zag het hele incident gebeuren en postte enkele foto’s op Twitter. Zo ging de bal aan het rollen.

Begin de jaren 2000 was Ferrari haast onoverwinnelijk in de Formule 1, maar de voorbije jaren stokt de machine. Mercedes daarentegen won afgelopen seizoen zowat alles wat er te winnen viel en daar zijn ze bij Ferrari duidelijk jaloers op.