Parcours RVV 2015 voorgesteld

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen heeft het parcours voor 2015 voorgesteld. De editie voor volgend jaar telt 19 hellingen en 45 kilometer kasseien. Dat zijn 2 hellingen meer dan vorig jaar, maar de laatste 90 kilometer is wel exact hetzelfde.

Net als vorig jaar gunt de organisatie het peloton dus geen seconde rust in de finale van Vlaanderens Mooiste, die opnieuw uit drie lussen bestaat. Met de Koppenberg als eerste van zes hellingen in de laatste 45 kilometer opent de echte finale. Als laatste hellingen komen opnieuw de Oude Kwaremont en de Paterberg aan bod.

Tegenover vorig jaar zitten er bovendien nog twee extra hellingen in het parcours van de Ronde. Met de Tiegemberg doet het peloton de allereerste helling ooit in de Ronde van Vlaanderen aan en ook de Berendries in Michelbeke is nieuw tegenover vorig jaar;

Zwevegem is 'Dorp van de Ronde'

Zoals elk jaar is er ook dit jaar een ‘Dorp van de Rond’. Dit jaar krijgt Zwevegem die eer. Het is een eerbetoon aan Marcel Kint, de renner die door de Tweede Wereldoorlog van 1938 tot 1946 wereldkampioen was.

Wie de opvolger wordt van Cancellara, weten we op zondag 5 april 2015.