Prof steelt omdat club niet betaalt

Een 33-jarige voetballer riskeert één jaar cel omdat hij voor 2.700 euro aan schoenen en kledij stal. Naar eigen zeggen deed hij dat omdat zijn club, tweedeklasser Eendracht Aalst, hem niet meer kon betalen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De voetballer van Griekse afkomst speelt nu bij derdeklasser KSV Temse. Hij pleegde de diefstallen samen met zijn vriendin. In januari stal hij voor 940 euro schoenen in Ingelmunster, daarna jatte hij kleren in Olen en Kampenhout ter waarde van 1.760 euro. Het duo gebruikte voor hun diefstallen jassen met dubbele voeringen, zodat ze alles makkelijk konden wegstoppen.

Volgens de advocaat van de voetballer, lag de oorzaak van de diefstallen bij de club van voetballer. “Er waren geldproblemen in de club, waardoor ze hun duurste topschutter niet meer konden betalen. De man kon zelfs geen voetbalschoenen meer kopen. Toen de diefstallen aan het licht kwamen, werd hij op staande voet ontslagen. Hij moest zelfs zijn huis verkopen en woont nu opnieuw bij zijn ouders.”

Bij Eendracht Aalst reageren ze verbaasd op de hetze. Zij beweren dat de spelers vorig seizoen correct zijn uitbetaald en dat de club haar licentie verliest als dat niet gebeurt. “De voetballer had een van de betere maandlonen en hij had een bedrijfswagen en een tankkaart”, zegt manager Yannick Van Aken.

Het openbaar ministerie vorderde voor de voetballer en zijn vriendin één jaar cel, deels met uitstel. Verder eiste het ook een boete van 1.200 euro. De uitspraak volgt op 23 december.