Courtois in FIFA-elftal van het jaar?

Doelman Thibaut Courtois (Chelsea) is door Wereldvoetbalbond FIFA genomineerd voor het FIFA-elftal van het jaar. Naast hem is de Duitser Manuel Neuer (Bayern München), de Chileen Claudio Bravo (FC Barcelona), de Spanjaard Iker Casillas (Real Madrid) en de Italiaan Gianluigi Buffon (Juventus) genomineerd. 

Op 26 november worden de namen van de genomineerde verdedigers bekendgemaakt, op 28 november volgen de middenvelders en op 1 december de aanvallers.Meer dan 20.000 profvoetballers mogen vervolgens hun stem uitbrengen. Het Wereldelftal van het Jaar wordt op 12 januari 2015 bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de FIFA Gouden Bal.

Gouden bal?

Ook voor die Gouden Bal is Courtois, samen met ploegmaat Eden Hazard, genomineerd.  Hazard was vorig jaar al bij de 23 genomineerden, voor Courtois is het de eerste keer dat hij kans maakt op de prestigieuze prijs. De aanvoerders en de bondscoaches van de nationale ploegen evenals journalisten, uitgekozen door het voetbalmagazine France Football, mogen hun stem uitbrengen. Begin december reduceert de Wereldvoetbalbond de lijst tot drie namen.

Vorig jaar mocht de Portugees Cristiano Ronaldo (Real Madrid) de prijs in ontvangst nemen. Van 2009 tot 2012 ging de FIFA Gouden Bal telkens naar de Argentijn Lionel Messi, die ook dit jaar een van de kanshebbers is.