Wout Van Aert wint Duinencross

Wout Van Aert (Telenet-Fidea) heeft in Koksijde de tweede Wereldbekermanche veldrijden van het seizoen op zijn naam geschreven. De regerende wereldkampioen bij de beloften ging er iets voor halfweg koers alleen vandoor. Uiteindelijk finishte hij met een voorsprong van 42 seconden op Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games). De Nederlander Mathieu Van der Poel (BKCP-Powerplus) kende na een superstart een stevige terugval in het slot en kon nog nipt de derde plaats veiligstellen, op 53 seconden van de winnaar. Tom Meeusen werd vierde op 56 seconden, Klaas Vantornout vervolledigde de top vijf.

Belgisch kampioen Sven Nys kwam na een slechte start nooit in het stuk voor. De Nederlander Lars van der Haar (Giant-Shimano) kwam door ziekte niet aan de start en kon dus zijn leidersplaats in de WB-stand niet verdedigen. In die stand neemt Pauwels met 140 punten de leiding over, voor Tom Meeusen en Klaas Vantornout.

Vorig jaar was de inmiddels gestopte Niels Albert de beste in de Duinencross. Albert is nu ploegleider van Van Aert en moest na de wedstrijd een traantje wegpinken (zie foto hieronder).