Goffin gaat trainen met Roger Federer

David Goffin (ATP 22) gaat samen met de Zwitser Roger Federer (ATP 2) trainen. De twee gaan zich eind december in Dubai samen voorbereiden op het nieuwe tennisseizoen.
Na enkele rustdagen begint Goffin dinsdag aan drie weken intensieve fysieke training. Daarna volgt een tien dagen durende stage in Tenerife, om dan daarna van 26 december tot 2 januari met Federer te trainen.

"Federer en ik kunnen het goed met elkaar vinden", zo zei Goffin. "Hij zocht sparringpartners. Na het lange fysieke werk zal Dubai vooral dienen om het tennisspel te verfijnen. Ik zal kunnen zien hoe Federer omgaat met een voorbereidingsweek, zowel op het court als ernaast."
"Het is de bedoeling om in ideale omstandigheden buiten te trainen, ter voorbereiding op het eerste ATP-toernooi in het Indiase Chennai verklaarde Thierry Van Cleemput, coach van
Goffin.

Er staat Goffin een zwaar jaar te wachten, want als speler uit de top 3 is hij verplicht om aan de grootste toernooien ter wereld deel te nemen. “Als reekshoofd kan ik toppers als Djokovic en Federer in de eerste ronde vermijden, maar elke wedstrijd in een grand slam zal een gevecht zijn.”