Courtois: “Dit is een teleurstelling”

"We wilden de drie punten, dus dit is wel een teleurstelling", reageerde doelman Thibaut Courtois na het 0-0 gelijkspel van de Rode Duivels tegen Wales.

"Anderzijds is Wales ook een gevaarlijke ploeg, met veel spelers uit de Premier League. Zij waren voor een punt naar hier gekomen en verdedigden in blok. Soms kwamen ze er met Bale en Ramsey gevaarlijk uit. Zelf hebben we goed verdedigd en weinig kansen weggegeven. Vooraan misten we wat geluk. Die bal op de paal had er zomaar in gekund."

Ook voor Nicolas Lombaerts was de 0-0 een teleurstelling. "Maar Wales is zeker niet het kleine broertje in de groep. Dan moeten we maar in Wales gaan winnen. We zullen in al onze wedstrijden voor de winst moeten gaan, want we mogen nu niet te veel punten meer laten liggen."

“Genoeg kansen om het af te maken”

Bondscoach Marc Wilmots zag zijn Rode Duivels een goede eerste helft afwerken tegen Wales, maar na de pauze ging de organisatie verloren omdat te veel spelers op zoek gingen naar het doelpunt. "We hadden kansen genoeg om het af te maken", vertelde Wilmots na afloop.

De bondscoach kwam tot slot nog even terug op de toestand van Dries Mertens, die een hoofdblessure opliep. "Dries heeft een zware hersenschudding. Hij lag bewusteloos op het veld. Hij ligt momenteel onder de scanner en moet minstens één à twee dagen in het ziekenhuis blijven. De medische staf volgt zijn toestand nauwlettend op."