Hilarisch: Het Engels van Louis Van Gaal

De Nederlandse voetbalcoach Louis Van Gaal heeft er naar eigen zeggen altijd van gedroomd om een Engelse topclub te trainen. Maar nu hij al enkele maanden aan het roer staat bij Manchester United lijkt hij zich dat soms wat te beklagen. Van Gaal spreekt namelijk nauwelijks Engels. Op elke persconferentie en in elk interview moet hij naar zijn woorden zoeken en vaak vertaalt hij Nederlandse uitdrukkingen klakkeloos naar het Engels. Ook zijn accent maakt het de Engelse sportjournalisten niet bepaald makkelijker.

“In sports it is always the goals who are counting”, zei Van Gaal gisteravond na de verloren stadsderby tegen Manchester City. En zijn reactie op een van zijn spelers die een rode kaart kreeg: “That is not very smart, that can I say”.

“That is another cook”

Vorige week kreeg Van Gaal ongewild een hele perszaal aan het lachen toen hij de uitdrukking “Dat is andere koek” in het Engels probeerde te gebruiken. “That is another cook”, zei Van Gaal. Wat zoveel betekent als “Dat is een andere kok”. De Engelse uitdrukking waar Van Gaal naar zocht was trouwens “That’s another cup of tea”. Dat fragment vind je hieronder.