Pauwels klopt Nys in sprint

Kevin Pauwels (Sunweb-Napolean Games) heeft vandaag in Zonhoven de tweede manche van de Superprestige veldrijden op zijn naam geschreven. Hij klopte Sven Nys in de sprint. De Nederlander Lars Van der Haar vervolledigde het podium.

Het was Tom Meeusen, die samen met Erwin Vervecken de kuil in Zonhoven ontdekte, die als eerste de diepe put indook. Ook alle andere favorieten namen een goede start. Enkel de Nederlander Mathieu van der Poel, winnaar van de Superprestige in Gieten, raakte minder goed weg en telde bij de eerste doortocht aan de finish een kleine achterstand op de kopgroep van negen renners, waar Klaas Vantornout het commando had overgenomen van Meeusen.

Al in de derde ronde plaatste Nys, geprikkeld na de dubieuze sprint op de Koppenberg, een eerste stevige demarrage. Hij kreeg enkel Meeusen en Vantornout mee. Achter hen volgde het trio Van der Haar, Walsleben en Van der Poel. Vooraan kwam Vantornout evenwel ten val, nadat hij onder druk werd gezet door een nieuwe versnelling van Nys. Het leiderstrio werd herleid tot een duo.

In een spannende wedstrijd kregen we iets over halfweg vier leiders: Nys, Van der Haar, Meeusen en een sterk teruggekeerde Pauwels, die duidelijk een betere tweede wedstrijdhelft kende. Meeusen moest na een versnelling van alweer Nys als eerste de rol lossen en het werd duidelijk dat Van der Haar, Nys en Pauwels om de zege zouden strijden. Van dit trio bleek Van der Haar de minste. Hij hing voortdurend aan de rekker en moest zijn metgezellen laten rijden.

De strijd om de overwinning ging tussen Nys en Pauwels, die dit seizoen nog niet mocht juichen. Nys zette Pauwels onder druk in het slot, maar de renner van Sunweb-Napoleon Games bezweek niet. In de laatste hectometers leek de Belgische kampioen het te halen, maar vlak voor het opdraaien van het asfalt keerde Pauwels terug en klopte hij de moegestreden Balenaar in de sprint.