Van Aert de snelste in Poldercross

De 20-jarige Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) heeft in Kruibeke de Polderscross gewonnen. De wereldkampioen bij de beloften haalde het afgescheiden voor Belgisch kampioen Sven Nys en Klaas Vantornout. Het waren ook deze drie renners die de hele wedstrijd kleurden.

Al in de openingsronde vormde zich een kopgroep met zeven renners. Sven Nys, Wout Van Aert, Klaas Vantornout, Sven Vanthourenhout, Jim Aernouts, Bart Wellens en Kevin Pauwels bleven echter niet lang bij elkaar. In de tweede ronde lieten Nys, Vantornout, Vanthourenhout en Van Aert de drie anderen achter. Ook Vantourenhout moest daarna de rol lossen. In de slotronde konden Nys en Vantornout een eerste aanval van Van Aert nog afslaan, maar even later kraakten ze toch op een loopstrook. Nys kon zich nog ontdoen van Vantornout, maar slaagde er niet meer in om tot bij Van Aert te komen. Die kon dan ook uitgebreid het zegegebaar maken.

Het was de eerste keer dat de Polderscross als A-cross georganiseerd werd.

Voor Nys en Vantornout volgt er morgen in het West-Vlaamse Meulebeke een herkansing. Van Aert past voor deze "Berencross".

Beelden: TV OOST