Goffin boekt eerste zege op top-10 speler

Zevende reekshoofd David Goffin (ATP 28) heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel (hard/1.458.610 euro). In de kwartfinale nam hij voor het eerst in zijn carrière de maat van een speler uit de top 10.

De Luikenaar haalde het in drie sets van het Canadese vierde reekshoofd Milos Raonic (ATP 9): 6-7 (3/7), 6-3 en 6-4 na 2 uur en 16 minuten. Op het einde van de eerste set lag de wedstrijd een kwartier stil na een panne met de lichtinstallatie.

Goffin speelt om een plaats in de finale tegen de Kroaat Borna Coric (WTA 124) of het Spaanse tweede reekshoofd Rafael Nadal (ATP 3). Goffin en Raonic, allebei 23, stonden voor de tweede keer tegenover elkaar. Hun vorige ontmoeting dateerde van begin 2011, toen Raonic in de kwalificaties van de Australian Open aan het langste eind trok.

David Goffin, die al maanden in topvorm verkeert, boekte tegen de Canadees zijn 42e overwinning in 44 wedstrijden, de vijftien op een rij. De Belgische nummer één hervatte in Bazel de competitie nadat hij vorige week wegens ziekte forfait moest geven voor het toernooi van Wenen. Daarvoor won hij de Ethias Trophy in Bergen en het ATP-toernooi in Metz.