Rode Duivels spelen in uitverkocht stadion

De Rode Duivels spelen hun EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond tegen Andorra in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Dat heeft de Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdagavond laten weten op twitter.

De kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Bosnië-Herzegovina (drie dagen later in Zenica) worden voor de Duivels de eerste wedstrijden met inzet in meer dan drie maanden. Op 5 juli werden ze op het WK in de kwartfinales uitgeschakeld door Argentinië en sindsdien speelden ze slechts één vriendschappelijke interland. Begin september waren ze in Luik met 2-0 te sterk voor Australië.

In principe hadden de troepen van Marc Wilmots hun kwalificatiecampagne in groep B voor het EK van 2016 in Frankrijk op 9 september moeten starten in en tegen Israël, maar wegens de instabiele situatie in dat land werd die interland verplaatst naar 31 maart.

Dwergstaat Andorra begon zijn kwalificatiecampagne vorige maand met een 1-2 thuisnederlaag tegen het Wales van Gareth Bale, die beide doelpunten voor zijn rekening nam.