Nys: "3e plaats was hoogst haalbare"

Sven Nys kwam geprikkeld aan de start in Gieten. De Belgische kampioen kende parkeerproblemen in Nederland, zag zijn camper beschadigd en maakte er zelfs even gewag van om niet te starten. Uiteindelijk draaide hij bij en finishte hij op een derde plaats. "Dit was het hoogst haalbare", zei hij na afloop.

Net zoals Klaas Vantornout miste Nys volledig zijn start in Gieten. "Er was eerst een minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van iemand van de organisatie", legde Nys uit. "Daarna riepen ze dat er ons nog een minuut restte tot de start, maar die kwam veel sneller dan verwacht, na 15 seconden of zo."

Nys was een beetje van de kaart en vond niet meteen het goede ritme. "De eerste drie of vier ronden reed ik nooit vooraan", zei hij. "Toen Mathieu dan na pech bij mij aansloot, schoven we geleidelijk aan terug naar voren."

Toen de jonge Nederlander, 19 amper, zijn versnelling plaatste moest Nys passen. "Ik heb de ganse wedstrijd mijn eigen tempo gereden", aldus Nys. "Sneller kon ik niet. Nu goed, ik ben best tevreden met dit resultaat. Met die derde plaats heb ik er het maximum uitgehaald. Vooraf had ik op dit parcours Mathieu en Lars op het podium geplaatst. Dit is een snelle wedstrijd waar hun mogelijkheden goed tot hun recht komen. Deze derde plaats geeft me wel vertrouwen. Er komen nog veel crossen die me veel beter liggen dan het parcours in Gieten."