Vettel stopt eind 2014 bij Red Bull

Viervoudig en regerend wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel verlaat op het einde van het seizoen Red Bull. De Duitser maakte het nieuws zaterdag bekend voor de kwalificaties van de Grote Prijs van Japan. Waar zijn toekomst ligt, is nog niet duidelijk maar hij lijkt op weg naar Ferrari.

De 27-jarige Vettel begon zijn carrière bij Torro Rosso, het "kleine broertje" van Red Bull en stapte in 2009 over naar Red Bull. Met het Oostenrijkse team werd hij vier keer wereldkampioen (2010-2013) en pakte hij 38 van zijn 39 GP-zeges. Dit jaar loopt het echter minder goed. Vettel kon nog geen enkele overwinning boeken en is in de WK-stand pas vijfde.

In een verklaring zegt Vettel dat het geen gemakkelijke beslissing was Red Bull te verlaten. "Het is een grote stap en een moeilijke knoop om door te hakken. Ik heb heel wat mooie herinneringen bij Red Bull en die kan niemand ons afnemen. Maar nu is het tijd voor een volgende fase in mijn carrière. Wat die inhoudt, maak ik binnenkort bekend."

De plaats van Vettel bij Red Bull wordt ingenomen door de Rus Daniil Kvyat, die overkomt van Torro Rosso. Zelf lijkt Vettel te verkassen naar Ferrari. Daar zou hij de vervanger worden van de Spanjaard Fernando Alonso, die op zijn beurt wordt gelinkt aan McLaren.