Opnieuw Belgisch WTA-toernooi in 2015

De Women's Tennis Association (WTA) heeft het licht op groen gezet voor de organisatie van een nieuw WTA-tennistoernooi in Antwerpen in februari volgend jaar, waarvan Kim Clijsters toernooidirectrice wordt. Dat bevestigde organisator Golazo. Volgende week donderdag maken ze tijdens een persconferentie meer informatie bekend.

Het nieuwe toernooi wordt opgenomen in de officiële WTA-kalender en wordt begin volgend jaar gespeeld. Het WTA-toernooi is de opvolger van de Diamond Games, die in 2008 voor de laatste keer georganiseerd werden. Nadien werd er enkel een beperkt exhibitietoernooi gespeeld. De voorbije jaren werd er in Brussel een WTA-toernooi gespeeld, maar de vierde editie werd begin mei afgelast om financiële redenen. Het toernooi op de Primerose-club onder het Atomium lokte te weinig toeschouwers en verdween zo van het WTA-circuit.

De Française Amélie Mauresmo won de Diamond Games destijds drie keer op rij en kreeg daarvoor een diamanten racket ter waarde van een miljoen euro. Kim Clijsters (2004) en Justine Henin (2008) wonnen het toernooi ieder één keer.

Wie niet kan wachten, kan de leukste momenten uit de geschiedenis van het toernooi van Antwerpen nog eens herbeleven via onderstaande fotogalerij.