Toekomst Van der Plaetsen is onzeker

Meerkamper Thomas Van Der Plaetsen maakte vanmiddag op een persconferentie bekend dat hij een tumor heeft in zijn teelbal. Volgens VTM NIEUWS-journaliste Katleen Peeraer was dat ook voor de aanwezige journalisten een moeilijk moment. “Plots komt een jonge atleet binnen, gaat zitten en zegt dat hij kanker heeft. Dan worden ook de journalisten even stil, het kwam ook voor ons hard aan.” Van Der Plaetsen zelf was niet te spreken over de werking van het antidopingagentschap. “Het is ongehoord dat die lijsten zomaar op straat werden gegooid vooraleer ik goed en wel wist wat er aan de hand was.

"Het is fout om atleten aan de brandstapel te hangen vooraleer ze zich kunnen verdedigen. Ik hoop dat in de toekomst er iets gaat veranderen om de privacy van de atleten te beschermen.”

Morgen gaat Van Der Plaetsen al onder het mes, maar medisch gezien heeft hij een goede kans. Teelbalkanker is namelijk goed te behandelen, zeker als men er snel bij is. Of hij ooit nog aan topsport kan doen, weet hij zelf niet. “Ik weet niet hoe mijn toekomst er uit ziet”.