Yellow Tigers naar tweede ronde WK

De Belgische nationale volleybalvrouwen hebben zich vanavond op het WK in Italië verzekerd van een ticket voor de tweede ronde. De Yellow Tigers moesten in hun laatste wedstrijd in de eerste ronde (groep D) tegen Puerto Rico twee sets winnen om door te stoten, maar deden meer dan dat en haalden het met droge 3-0 cijfers. De setstanden waren 25-20, 25-17 en 25-19.

Eerder dit WK wonnen de Belgische vrouwen in groep D van Cuba (3-0) en Azerbeidzjan (3-0) en verloren ze van Japan (3-1) en China (3-0). De eerste vier van de groep stoten door naar de tweede ronde, België eindigt met negen punten als derde na China en Japan en voor Azerbeidzjan, Puerto Rico en Cuba. De selectie van Gert Vande Broek zit zo bij de beste zestien op dit WK.

In de tweede ronde speelt de top vier uit groep D tegen die uit groep A. Dat zijn Italië, de Dominicaanse Republiek, Kroatië en Duitsland. Zij komen dan terecht in de E-groep, waar de punten van de onderling al gespeelde wedstrijden meetellen. De eerste drie van de E-groep en van de F-groep gaan door naar de finaleronde. De Tigers krijgen nu één dagje rust, één dagje training en woensdag en donderdag spelen ze opnieuw in Bari tegen Italië en de Dominicaanse republiek.