Nys gaat voor tiende Belgische titel

De 38-jarige Sven Nys is nog steeds hét gezicht van de Crelan-AA Drink-formatie. De tweevoudige wereldkampioen is enorm ambitieus. Vorig jaar mocht Nys maar liefst 17 keer het zegegebaar maken en het is nu al duidelijk dat dit seizoen zeker niet het jaar te veel zal worden voor de 'kannibaal uit Baal'. Wellicht was zijn overwinning in Las Vegas de opener van een pak overwinningen, nu Niels Albert van het veldrittoneel is verdwenen.

 "Het is jammer dat Niels noodgedwongen moest stoppen. Zeggen dat het een saai seizoen wordt is onjuist. De jeugd staat ongeduldig te trappelen om mij aan te vallen wanneer nodig en ook de 'routiniers' Klaas Vantornout en Kevin Pauwels zijn nog verre van versleten", gaf Nys mee.

"Ik hoop dit seizoen een constante op te bouwen wat betreft uitslagen. Natuurlijk is een tiende Belgische titel heel belangrijk. Ik kom dan op gelijke hoogte van veldriticoon Roland Liboton. In zowel de Superprestige, de Wereldbeker als de Bpost Bank Trofee wil ik een hoofdrol spelen. Mijn hele programma is netjes uitgestippeld. Ik zal dus enkele crossen moeten laten liggen. Voor de zeer belangrijke kerstperiode ga ik immers nog eens op stage. Ik moet in die periode zeker top zijn en die vorm aanhouden wanneer het wereldkampioenschap eraan komt. Ik hoop dit seizoen zo veel mogelijk zeges binnen te halen, maar ik verwacht toch veel tegenkanting. Het wordt zeker geen saai veldritjaar."