Yellow Tigers walsen over Cuba op WK

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft in het Italiaanse Bari zijn eerste wedstrijd op het WK Volley gewonnen van Cuba. Voor de Belgen was het de eerste WK-overwinning in 36 jaar. Ze wonnen van Cuba met met 3-0 (25-15, 25-12 en 25-16). Met drie punten delen ze na de eerste speeldag in groep D de leiding met China.

De Yellow Tigers namen van in het begin van de wedstrijd het heft in handen en dat leverde meteen de eerste setwinst op. Ook in de tweede set waren de Belgen een klasse te sterk voor het jonge Cuba en in een mum van tijd stond de 25-12 op het bord. In set drie konden de Cubanen iets langer aanklampen. Ze kwamen terug tot 12-8, maar daarna duwden de Tigers het gaspedaal opnieuw dieper in. Uiteindelijk haalden ze het opnieuw vlot met 25-16. België speelde met Dirickx, Bland, Heyrman, Leys, Vandesteene, Van Hecke, libero Courtois. Kwamen in: Coolman, Van de Vyver

Woensdag spelen de Yellow Tigers in hun tweede groepswedstrijd tegen Japan, donderdag staat de clash met China op het programma. Na de rustdag volgt er zaterdag het treffen met Azerbeidzjan, zondag wordt de groepsfase afgesloten met de confrontatie met Puerto Rico. De Yellow Tigers mikken op de tweede ronde op het WK.