Tweede ATP-finale voor David Goffin

David Goffin (ATP 45) heeft zich voor de tweede keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van een ATP-toernooi. Hij verzekerde zich voor een ticket van de eindstrijd in het Franse Metz (hard/426.605 euro) door in de halve finale de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 61) uit te schakelen. Na 1 uur en 32 minuten stonden de 7-6 (7/4) en 6-3 setstanden op de tabellen.

In zijn halve finale tegen Struff won Goffin de eerste set na bijna een uur spelen na een tiebreak (7/4). Net voor de tiebreak had hij nog een setpunt van de Duitser weggewerkt. In de tweede set ging het iets vlotter (6-3).

De 23-jarige Luikenaar, die de laatste weken op een wolk tennist, had gisteren nog voor een stunt van formaat gezorgd in Metz door het Franse topreekshoofd en tweevoudig winnaar Jo-Wilfried Tsonga (ATP 11) uit het toernooi te kegelen. In de finale botst de Belgische nummer één, goed voor 33 overwinningen in zijn laatste 35 partijen, op de winnaar van de partij tussen de als tweede geplaatste Fransman Gaël Monfils (ATP 18) en het zesde reekshoofd, de Portugees Joao Sousa (ATP 39).

Goffin speelt morgen zijn tweede ATP-finale uit zijn carrière. Op 2 augustus schreef hij het ATP-toernooi van het Oostenrijkse Kitzbühel op zijn palmares.