Gedaan met fluiten voor topref NZolo

Elitescheidsrechter Jérôme Efong Nzolo is gisteren opnieuw niet geslaagd in de fysieke proeven voor het fluiten van wedstrijden uit de Jupiler Pro League. Dat bevestigt Frank De Bleeckere, Talent en Elite Referee Manager bij de voetbalbond. Ook een andere topref, Christof Virant, is overigens niet geslaagd voor de testen.

"Zij waren allebei op de eerste testen in juli niet geslaagd, en kregen gisteren een herkansing, met opnieuw dezelfde uitkomst", zegt De Bleeckere aan Belga. "Zij zullen nu in elk geval een bepaalde periode niet meer kunnen fluiten. De Referee Office zal op zijn volgende vergadering verdere beslissingen nemen. Een van de agendapunten zal zijn welke gevolgen we aan het niet-slagen van Virant en Nzolo gaan geven." Of het duo überhaupt nog een derde kans krijgt, moet nog bekeken worden.

Christof Virant en viervoudig Scheidsrechter van het Jaar (2007, 2008, 2009, 2013) Jérôme Efong Nzolo werden de eerste keer gebuisd op 25 juli, vlak voor de start van de Jupiler Pro League. Virant kon toen verzachtende omstandigheden inroepen, omdat hij tijdens de test een blessure opliep, maar dat lijkt nu niet opnieuw het geval te zullen zijn.