Eerste Grand Slam voor Kroaat Cilic

De Marin Cilic heeft afgelopen nacht de US Open gewonnen. Hij haalde het van de Japanner Kei Nishikori in drie sets: 3-6, 3-6 en 3-6. Voor de Kroaat, de nummer twaalf in de wereld,  was het de mooiste zege uit zijn tenniscarrière. Nishikori staat achtste op de wereldranglijst.

Beide tennissers, die voor het eerst in hun carrière in een grandslamfinale stonden, hadden in de halve finales voor een stunt van formaat gezorgd. Nishikori had 's werelds nummer één Novak Djokovic uit het toernooi gekegeld, terwijl Cilic de Zwitser Roger Federer (het nummer drie) had uitgeschakeld.

In de finale trok opslagkanon 'Chila' het laken naar zich toe. Hij won zo zijn twaalfde toernooi op het ATP-circuit, zijn derde van 2014 (na Delray Beach en Zagreb).

De 25-jarige Cilic was de eerste Kroaat in een grandslamfinale sinds zijn coach Goran Ivanisevic in Wimbledon 2011. Dankzij zijn uitstekende prestaties in New York was hij al van de zestiende naar de twaalfde plaats op de ATP-ranking gestegen. Zijn toernooiwinst brengt hem nu zelfs op stek nummer negen.