US Open: Wozniacki en Williams in finale

De Deense Caroline Wozniacki (WTA 11) en de Amerikaanse Serena Williams (WTA 1) spelen de finale op de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Wozniacki haalde het van Peng, Williams versloeg Makarova. 

Wozniacki won een felbevochten eerste set met 7-6, maar kreeg bij een 4-3 stand in de tweede set de zege cadeau. Haar tegenstanders Shuai Peng kreeg plots fikse krampen. Er volgde een medische time-out, maar ook die bracht geen soelaas. De Chinese probeerde voort te spelen, maar zakte in elkaar en moest zelfs met een rolstoel van de court gehaald worden. Na 2u04 haalde de Deense het zo na opgave van haar opponente. Voor ex-nummer één Wozniacki, die nog geen enkel grandslamtoernooi kon winnen, is het haar tweede finale op de US Open, na die in 2009. Ze verloor toen van Kim Clijsters. 

De Amerikaanse titelverdedigster was in haar halve finale op Flushing Meadows meer dan een maatje te groot voor de Russische Ekaterina Makarova (WTA 18), die nooit eerder in een halve finale van een grandslamtoernooi stond. Na precies een uur spelen stonden de duidelijke 6-1 en 6-3 setstanden op de tabellen.