Van Den Broeck gooit handdoek in Vuelta

Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) heeft in de dertiende etappe van de Vuelta opgegeven. De renner stapte in de teamwagen van Lotto-Belisol met nog 81 km voor de boeg. De reden voor de opgave is voorlopig nog niet bekend.

Van den Broeck startte zonder klassementsambities in de Vuelta. Na de Tour, waar hij door ziekte slechts 13e werd, wilde hij een mooi eind aan het seizoen breien in de Vuelta. Of hij daar, na al een zware Tour, goed zou presteren, wist hij vooraf niet en hij wilde vooraf ook geen voorspellingen doen. De ploeg legde ook geen druk op, maar hoopte wel voor hem dat hij opnieuw de benen van weleer zou vinden en met de beste renners zou kunnen meestrijden.

Toen VdB in de eerste bergetappe al op acht minuten finishte, werd duidelijk dat hij zeker geen klassement moest ambiëren. Wel hoopte de ploeg dat hij zich in het tweede deel van de Vuelta nog eens zou tonen en zou meestrijden voor een ritzege. Ook dat blijkt ijdele hoop. Van den Broeck gaf op in de 13e etappe. Vanmorgen stond hij 40e in het klassement, op dertig minuten van leider Alberto Contador.